info@eurokonzalting.com            en
enp
Krediti HBOR-a – nova linija za MSP

Krediti HBOR-a – nova linija za MSP

HBOR u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU i poslovnim bankama prezentirao je novu investicijsku kreditnu liniju s niskim kamatnim stopama i bez redovnih naknada kod odobrenja i korištenja kredita – ESIF KREDITI ZA RAST I RAZVOJ. Krediti se mogu realizirati putem Erste & Steiermärkische Bank d.d., Privredne banke Zagreb d.d. i Zagrebačke banke d.d..

ESIF Krediti za rast i razvoj su dugoročni investicijski krediti za male i srednje poduzetnike koji posluju duže od dvije godine, te koji planiraju ulaganja u prerađivačkoj industriji, turizmu, kreativnoj industriji i uslugama temeljenim na znanju.
ESIF Krediti su zamišljeni da se financiraju 50% iz izvora Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) po kamatnoj stopi od 0 posto, a 50 posto iz izvora poslovnih banaka po tržišnoj kamatnoj stopi koje će određivati poslovne banke. Ovakav način financiranja znači da će u konačnici kamatna stopa za poduzetnike biti značajno niža od one koju bi ostvarili bez korištenja sredstava ESIF-a. Također jedan poduzetnik može ostvariti samo jedan ESIF Kredit za rast i razvoj.
Namjena za koju se sredstva mogu odobriti su ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu te prijenos vlasničkih prava, a do 30 posto iznosa kredita moći će se koristiti za obrtna sredstva povezana s predmetnom investicijom. Krediti se mogu odobriti samo za nove investicije, a refinanciranje postojećih kredita nije dozvoljeno.

Otplata u kreditnim linijama se može odobriti na rok do 12 godina (uključujući poček do 2 godine), a isključivo za sektor turizma do 17 godina (uključujući poček do 4 godine).
Najniži iznos kredita može biti 100 tisuća EUR u kunskoj protuvrijednosti, dok je najviši 3 milijuna EUR u kunskoj protuvrijednosti, odnosno do 10 milijuna EUR u kunskoj protuvrijednosti za sektor turizma. Ukupni kreditni potencijal „ESIF Kredita za rast i razvoj“ iznosi oko 200 milijuna EUR.

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili vam je potrebna investicijska studija, poslovni plan ili studija izvodljivosti kontaktirajte nas u ured Eurokonzaltinga u Puli (Mletačka 6, tel: 052/544-825).

EUROKONZALTING

Novosti iz EU fondovaZa sve novosti iz EU fondova ostavite svoj kontakt e-mail ovdje. Šaljemo isključivo važne novosti!

captcha 

Facebook

Kontakt podaci

  • Adresa :
    Mletačka 6, 52100 Pula
  • Tel : (+385) 52 544 825
  • Fax : (+385) 52 352 288
  • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt