info@eurokonzalting.com            en
enp
Krediti HBOR-a - Kreditiranje EU projekata privatnog sektora

Krediti HBOR-a - Kreditiranje EU projekata privatnog sektora

Kreditna linija za financiranje EU projekata privatnog sektora predviđena je za financiranje projekata koji se sufinanciraju sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI fondovi).
Krediti su namjenjeni za financiranje troškova provedbe projekata i obuhvaćaju sljedeće:
-    Dio prijekta koji se kandidira za ESI fondove – prihvatljivi izdaci sukladno uvjetima iz Poziva na dostavu projektnih prijedloga.
-    Dio izdataka koji su dio projekta a za koje nije moguće kandidirati za sufinanciranje iz ESI fondova prema uvjetima iz Poziva na dostavu projektnih prijedloga ( osnovna i obrtna sredstva do 30% iznos kredita).

Najniži iznos je ograničen na 80.000 kuna dok visina najvišeg iznosa nije ograničena. Najduži rok otplate je 15 godina uz kamatnu stopu od 2,7%, odnosno 2,4% ukoliko je rok otplate do 10 godina. Poček može biti ugovoren u maksimalnom trajanju od 18 mjeseci.
Kroz kreditna sredstva može se financirati 75% vrijednosti projekta bez PDV-a. Ukoliko se projekt financira izravno kroz HBOR u pravilu se prihvaća do 70% iznosa koji će korisnik dobiti iz ESI fondova kao vlastita sredstva.
Za investitore koji će podnositi izravni zahtjev za kredit u HBOR i koji će nadležnom tijelu za provedbu EU fondova (sukladno odgovarajućim propisima o uspostavi institucionalnog okvira za provedbu EU fondova u Republici Hrvatskoj) podnositi zahtjev za isplatu predujma, HBOR može, na zahtjev investitora, izdati bankarsku garanciju za povrat predujma, a u korist nadležnog tijela za provedbu ESI fondova.
Zahtjev za izdavanjem bankarske garancije s pripadajućom dokumentacijom dostavlja se u HBOR zajedno sa zahtjevom za kredit. HBOR će za navedene usluge zaračunati pripadajuće naknade.
Snižena kamatna stopa po ovom Programu primjenjivati će se za sve kreditne zahtjeve odobrene do 31.12.2018. godine.

Izvor:

HBOR

Novosti iz EU fondovaZa sve novosti iz EU fondova ostavite svoj kontakt e-mail ovdje. Šaljemo isključivo važne novosti!

captcha 

Facebook

Kontakt podaci

  • Adresa :
    Mletačka 6, 52100 Pula
  • Tel : (+385) 52 544 825
  • Fax : (+385) 52 352 288
  • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt