info@eurokonzalting.com            en
enp
Obiteljskom hotelu Milan 6,5 milijuna kuna bespovratno - održana konferencija za medije

Obiteljskom hotelu Milan 6,5 milijuna kuna bespovratno - održana konferencija za medije

U hotelu MILAN u petak, 28.07.2017. godine, održana je konferencija za medije povodom početka provedbe projekta Obiteljski hotel MILAN 4* - 50 godina tradicije.

Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Boris Miletić, zatim vlasnik Obrta MILAN, Veljko Matić, projektna asistentica Daniela Matić Zgrablić, glavni projektant Josip Brezac te voditelj projekta Ernes Oliva iz Eurokonzaltinga.

Odluku o ulasku u investiciju i prijavi projekta na EU natječaj, Veljko Matić, vlasnik Ugostiteljskog obrta MILAN, donio je zbog kontinuiranog porasta turističke potražnje te potrebe za povećanjem tržišne konkurentnosti hotela MILAN. Nakon opsežnih priprema tvrtka EUROKONZALTING je u prosincu 2016. godine dovršila izradu projektne prijave.

Projekt Obiteljski hotel MILAN 4* - 50 godina tradicije odobren je za sufinanciranje u okviru natječaja „Podrška razvoju MSP u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela“, referentne oznake KK.03.2.1.04. Projektna prijava prošla je sve faze evaluacije te je odobreno 6,47 milijuna kuna bespovratnih sredstava za navedeni projekt koji u naravi predstavlja dogradnju, rekonstrukciju i opremanje hotela MILAN.

Nakon prezentacije projekta, ciljeva i očekivanih rezultata, gradonačelnik Boris Miletić obratio se prisutnima istaknuvši da nas sve skupa veseli povećanje kapaciteta i povećanje kategorije samog objekta sa 3 na 4*, što je u skladu sa Strategijom razvoja turizma Grada Pule, ali i Istarske županije.
„U Istri volimo istaknuti da smo premali da bi se mogli pomiriti sa prosječnošću, da moramo težiti izvrsnosti i mislim da je upravo ovo pravi put ka održivom turizmu, ali i cilju koji svi skupa u javnom sektoru promoviramo, a to je da pokušamo ublažiti sezonalni karakter turizma kako bi sutra mogli govoriti upravo o ovim brojevima, o godišnjem turizmu, a ne samo o sezoni. Kada se jedna obitelj odluči na ovakvu investiciju, onda treba čestitati na hrabrosti. Nadam se da će se investicija uspješno realizirati i da ćemo uskoro svjedočiti otvaranju novoga objekta“, kazao je gradonačelnik Boris Miletić.

Press hotel MILAN 6

Vlasnik Obrta Milan, Veljko Matić, naglasio je kako će postojeći objekt biti u funkciji cijelo vrijeme tijekom realizacije ovog projekta.
„Moji roditelji su započeli poslovati 50-tih godina prošlog stoljeća. Započeli su u Pazinu, da bi nastavili u Žminju. Onda su 60-tih došli u Pulu, ali ne na ovu lokaciju. Godine 1967. ovdje su otvorili restoran. Danas je 50. godina neprekidnog rada. U tih 50 godina konstantno se ulagalo u objekt. Pred 20 godina izvršeno je jedno značajno ulaganje. Tada su se ostvarile pretpostavke upravo za ovu investiciju danas. Još tada smo razmišljali o ovoj investiciji. Čekao se povoljan trenutak. Sam projekat se počeo razvijati još prije 12 godina, a taj povoljan trenutak došao je prije dvije godine kada smo odlučili da bi u to konačno išli. Otvorili su se fondovi i poklopilo se dosta toga“, istaknuo je Veljko Matić, vlasnik Obrta MILAN.  

Cilj projekta je povećanje konkurentnosti i tržišne prepoznatljivosti prijavitelja ulaganjem u proširenje smještajnih kapaciteta visoke kategorije i razvoj dodatnih sadržaja hotela Milan s cjelogodišnjim poslovanjem te povećanjem kategorizacije cijelog objekta na razinu 4*.
Realizacijom projekta utječe se na smanjenje nezaposlenosti te se doprinosi razvoju Grada Pule kao turističke destinacije, produljenju turističke sezone te povećanju konkurentnosti turističkog sektora i održivom razvoju turizma u Gradu Puli i Istarskoj županiji.

Realizacijom projekta očekuje se postizanje sljedećih rezultata:
 • povećanje smještajnih kapaciteta sa 12 na 25 smještajnih jedinica
 • povećanje broja osnovnih ležajeva s 24 na 44 ležaja
 • povećanje broja dana pune popunjenosti hotela Milan sa 148,67 dana na 174,9 dana godišnje
 • realizacija dodatnih sadržaja
 • povećanje kategorizacije cijelog objekta sa 3* na 4*
 • produljenje turističke sezone na razdoblje izvan glavne turističke sezone
 • zadržavanje postojećih djelatnika i zapošljavanje najmanje 4 nova djelatnika
 • ugradnja sustava obnovljivih izvora energije (solarni kolektori, dizalica topline).
 
Očekuje se da će realizacija projekta imati širi utjecaj na lokalnu zajednicu. Taj utjecaj sagledava se kroz privlačenje ciljnih skupina više kupovne moći, produljenje turističke sezone, doprinos razvoju selektivnih oblika turizma (poslovni, lovni, wellness, eno-gastronomski), povećanje broja dolazaka i noćenja u Gradu Puli i Istarskoj županiji,  produljenje vremena zadržavanja gostiju na lokaciji te kroz povećanje turističke potrošnje.

Tvrtka EUROKONZALTING odgovorna je za provedbu postupaka nabave, upravljanje projektnim aktivnostima te savjetovanje kroz cijelo vrijeme provedbe projekta.

 • Očekivano vrijeme realizacije projekta iznosi 23 mjeseca.
 • Ukupna vrijednost projekta iznosi 19.203.377,61 kunu.
 • Prihvatljivi troškovi u projektu iznose 14.306.050,60 kuna.
 • Dodijeljena bespovratna sredstva iznose 6.470.925,26 kuna (45%). 
 
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

EUROKONZALTING, 29.07.2017.

Novosti iz EU fondovaZa sve novosti iz EU fondova ostavite svoj kontakt e-mail ovdje. Šaljemo isključivo važne novosti!

captcha 

Facebook

Kontakt podaci

 • Adresa :
  Mletačka 6, 52100 Pula
 • Tel : (+385) 52 544 825
 • Fax : (+385) 52 352 288
 • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt