info@eurokonzalting.com            en
enp
Bespovratna sredstva za besplatni pristup bežičnom internetu "WiFi4EU"

Bespovratna sredstva za besplatni pristup bežičnom internetu "WiFi4EU"

Projekt WiFi4EU namijenjen je građanima EU-a i posjetiteljima koji će moći besplatno pristupiti bežičnom internetu (Wi-Fi) na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, biblioteke i zdravstvene ustanove u EU-u. Instaliranje pristupnih točaka za bežični internet općine i poduzeća koja se bave instaliranjem bežičnog interneta mogu financirati s pomoću vaučera koji dodjeljuje EU. Proračun programa WiFi4EU iznosi 120 milijuna EUR za razdoblje 2017. – 2019. Njime će se poduprijeti postavljanje najmodernije Wi-Fi opreme u središta javnog života.
 
Program će koristiti svim građanima Europe. Program WiFi4EU bit će zemljopisno ravnomjerno raspoređen, tako da će brza internetska veza biti dostupna stanovništvu i posjetiteljima u tisućama lokalnih zajednica diljem EU-a, tj. najmanje 6000 do 8000 lokalnih zajednica do 2020.

Program WiFi4EU bit će otvoren tijelima javnog sektora, a to su najčešće lokalne općine, knjižnice, zdravstvene ustanove itd. Iz njega će se financirati oprema i troškovi postavljanja (točke za pristup internetu), a korisnik će plaćati za povezivost (internetska pretplata) i održavanje opreme tijekom najmanje tri godine. Lokalna će se tijela poticati na razvoj i promicanje svojih digitalnih usluga u područjima kao što su e-vlada, e-zdravstvo, e-turizam itd. u posebnoj aplikaciji.

Postupci prijave u okviru programa WiFi4EU bit će jednostavni i nebirokratski, npr. elektroničke prijave, plaćanja kuponom (vaučerom) i blaži uvjeti praćenja. Projekti će se birati prema redoslijedu podnošenja. Promotori projekata koji će se odabrati u okviru programa morat će predvidjeti opremanje područja na kojima još ne postoji sličan javni ili privatni bežični internet. Očekuje se da će se prvi poziv na podnošenje projekata pokrenuti početkom 2018. Registracija počinje 20. ožujka 2018. godine, a javni poziv za prijave će biti objavljen sredinom svibnja.

Više o predmetnom javnom pozivu možete pronaći na sljedećem LINKU.

EUROKONZALTING, 26.03.2018.

Novosti iz EU fondovaZa sve novosti iz EU fondova ostavite svoj kontakt e-mail ovdje. Šaljemo isključivo važne novosti!

captcha 

Facebook

Kontakt podaci

  • Adresa :
    Mletačka 6, 52100 Pula
  • Tel : (+385) 52 544 825
  • Fax : (+385) 52 352 288
  • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt