info@eurokonzalting.com            en
enp
Objavljen novi pravilnik za tip operacije 4.3.3. “Ulaganje u šumsku infrastrukturu”

Objavljen novi pravilnik za tip operacije 4.3.3. “Ulaganje u šumsku infrastrukturu”

Objavljen je novi pravilnik za podmjeru 4.3. »Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva«, tipa operacije 4.3.3. »Ulaganje u šumsku infrastrukturu«. Objava samog natječaja očekuje se u studenom 2018. godine.

Svrha natječaja je dodjela potpore za ulaganja u izgradnju primarne i sekundarne šumske prometne infrastrukture i ulaganja u rekonstrukciju šumske prometne infrastrukture.
Najniža vrijednost javne potpore po projektu može iznositi 10.000 EUR, dok najviša vrijednost može iznositi 1.000.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti

Unutar iste mjere moguće je ishoditi 100% bespovratnih sredstava za sljedeće aktivnosti:

1. ulaganja u izgradnju primarne (šumske ceste) i sekundarne (traktorski putovi) šumske prometne infrastrukture, trošak materijala i rada strojeva, trošak rada
2. ulaganja u rekonstrukciju šumske prometne infrastrukture – šumskih cesta, nerazvrstanih cesta i traktorskih putova (rekonstrukcija donjeg ustroja, rekonstrukcija gornjeg ustroja, rekonstrukcija površinskih i podzemnih objekata za odvodnju, rekonstrukcija mostova, rekonstrukcija potpornih i obloženih zidova, itd.)
3. ulaganje u kupnju šumskog i drugog zemljišta za potrebe provedbe projekta u maksimalnom iznosu od 10 % od ukupno prihvatljivih troškova, uz mogućnost kupnje prije podnošenja zahtjeva za potporu.

Uz navedeno moguće je ishoditi bespovratna sredstva za troškove pripreme dokumentacije.

Na ovu mjeru mogu se prijaviti šumoposjednici , udruženja šumoposjednika/šumovlasnika, Trgovačka društva i druge pravne osobe koje sukladno Zakonu o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske i jedinice lokalne samouprave.

Osnovni preduvjeti za prijavu na natječaj za operaciju 4.3.3. su sljedeći:

  • Kod ulaganja u izgradnju primarne šumske prometne infrastrukture za šume šumoposjednika, ulaganje mora biti u skladu s programom za gospodarenje šumama šumoposjednika i/ili elaboratom šumskouzgojnih radova za šume šumoposjednika , za šume i šumska zemljišta u vlasništvu Republike      Hrvatske, ulaganje mora biti u skladu s osnovom gospodarenja gospodarskim jedinicama i/ili programom za gospodarenje gospodarskim jedinicama na kršu i/ili programom za gospodarenje šumama posebne namjene.
  • Ukoliko je korisnik šumoposjednik, mora biti upisan u Upisnik šumoposjednika.
  •  Kod ulaganja u šumsku prometnu infrastrukturu koje obuhvaća zemljišta više vlasnika i/ili posjednika, korisnik uz već navedene dokumente u ovom natječaju mora priložiti suglasnost za provedbu ulaganja svih pravnih i fizičkih osoba koje imaju u vlasništvu i/ili posjedu ili gospodare zemljištima obuhvaćenim ulaganjem.


Za više informacija kontaktirajte nas na tel: 052/544-825 i 098/992-2002 (Mletačka 6, Pula) ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Novosti iz EU fondovaZa sve novosti iz EU fondova ostavite svoj kontakt e-mail ovdje. Šaljemo isključivo važne novosti!

captcha 

Facebook

Kontakt podaci

  • Adresa :
    Mletačka 6, 52100 Pula
  • Tel : (+385) 52 544 825
  • Fax : (+385) 52 352 288
  • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt