info@eurokonzalting.com            en
enp
Održano predavanje u Puli - Bespovratna sredstva Europske unije

Održano predavanje u Puli - Bespovratna sredstva Europske unije

Eurokonzalting, u suradnji s Obrtničkom komorom Istarske županije organizirao je u petak, 13. listopada predavanje za sve zainteresirane na temu nazivom "Bespovratna sredstva za poljoprivredu, ruralni turizam, proizvodne i uslužne djelatnosti za obrtnike i poduzeća te energetsku učinkovitost". Predavanju je prisustvovali predstavnici OPG-ova, obrtnici i poduzetnici s područja Istarske županije.

U uvodnoj riječi Ernes Oliva, dr.sc. konzultant tvrtke Eurkozalting iz Pule zahvalio se suorganizatorima predavanja te je zatim predstavio Eurokonzalting, tvrtku s 13 godina iskustva u ishođenju bespovratnih sredstava s preko 90 odobrenih EU projekata. Nakon uvodne riječi Ernes Oliva započeo je predavanje u kojem je predstavio natječaj Kompetentnost i razvoj MSP faza II koji je namjenjen malim i srednjim poduzetnicima. Ukazao je na mogućnosti koje se nude ovim natječajem poput gradnje, rekonstrukcije zgrada, hala, poslovnih prostorija, kupnje novih strojeva i opreme,nabavu softvera te drugih ulaganja. Kako se natječaj tek treba objaviti istaknuo je kako je u prošlom natječaju bilo moguće dobiti maksimalno 30.000.000 kuna bespovratnih sredstva, najviše 45% od investicije (mikro i mali poduzetnici). Srednji poduzetnici 35%.

Nakon Ernesa Olive riječ je preuzeo mag.oec Emil Šetić, konzultant iz područja energetske učinkovitosti. U svojem izlaganju obradio je teme energetske obnove zgrada javnog sektora, obnove zgrada javnog sektora i obnove zgrada privatnih vlasnika u svrhu efikasnijeg korištenja energije.

Mogućnosti poljoprivrednog razvoja prezentirao je mag.oec Patrik Paronić a predavanje je započeo s natječajem za Podmjeru 4.1. namijenjenu poljoprivrednim proizvođačima. Ukazao je na mogućnosti koje se pružaju putem natječaja pa je tako istaknuo da je moguće ishoditi od 5.000 eura do 1.000.000 eura bespovratnih sredstava s intenzitetom potpore od 50% do 70% s novim pogodnostima za mlade poljoprivrednike. Prisutne je upoznao i sa Podmjerom 4.2. koja je usmjerena na preradu poljoprivrednih proizvoda ( masline, voće, povrće, mlijeko, meso i jaja), Podmjerom 6.1. koja je namijenjena za mlade poljoprivrednike a na kraju svoje prezentacije obradio je i Podmjeru 6.3 koja je usmjerena na mala poljoprivredna gospodarstva.

Nakon poljoprivrednog dijela riječ je preuzeo Đuro Darko Cerančević, mag.oec., konzultant iz područja fondova za ruralni razvoj s iskustvom ishođenja bespovratnih sredstava za poljoprivredu i ruralni turizam. On je predstavio mogućnosti ishođenja bespovratnih sredstava iz Mjere 6. iz Programa ruralnog razvoja RH za ulaganja i opremanje kuća za odmor. Najavio je otvaranje natječaja za povlačenje bespovratnih sredstava iz Podmjere 6.2. i 6.4. U okviru Podmjere 6.2. moći će se ishoditi 50.000 eura odnosno sufinancirati 100% prihvatljivog ulaganja, dok će se u okviru Podmjere 6.4. moći ishoditi do 200.000 eura bespovratno, odnosno 70% ulaganja. Natječaji su najavljeni za kraj odnosno početak sljedeće godine.

EUROKONZALTING, 16.10.2017.

Novosti iz EU fondovaZa sve novosti iz EU fondova ostavite svoj kontakt e-mail ovdje. Šaljemo isključivo važne novosti!

captcha 

Facebook

Kontakt podaci

  • Adresa :
    Mletačka 6, 52100 Pula
  • Tel : (+385) 52 544 825
  • Fax : (+385) 52 352 288
  • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt