info@eurokonzalting.com            en
enp
Dodijeljeno 777 milijuna kuna iz fondova EU za obnovu kulturne baštine

Dodijeljeno 777 milijuna kuna iz fondova EU za obnovu kulturne baštine

Do kraja siječnja 2018. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU je u okviru poziva „Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“ ugovorilo projekte diljem Hrvatske čija ukupna vrijednost iznosi gotovo milijardu kuna, od čega su 776,9 milijuna kuna bespovratna EU sredstva.

Dosad ugovoreni projekti utjecati će na više od 700 novih radnih mjesta, osnažiti će hrvatske kulturne brendove i destinacije te produljiti turističku sezonu.

Kroz integrirane razvojne programe temeljene na obnovi i revitalizaciji kulturne baštine Hrvatskoj je dodijeljeno 903 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Spomenuta EU sredstva su namijenjena za ulaganja u kulturna dobra i razvojem dodatnih turističkih, ali i ostalih sadržaja, u skladu s održivim razvojem lokalnih sredina.

Primjerice, ugovoreni su projekti turističke valorizacije spomenika riječke industrijske baštine čija ukupna vrijednost iznosi 81,4 milijuna kuna.
Projekt stvaranja novog integriranog kulturno-turističko proizvoda Grada Zadra kroz obnovu i turističku valorizaciju kulturnih dobara te unaprjeđenje sustava za upravljanje i promociju destinacije iznosi 66,6 milijuna kuna.
Ugovoren je i projekt zaštite kulturnog naslijeđa obitelji Frankopan na području Primorsko-goranske županije vrijedan 64,1 milijun kuna koji obuhvaća 17 kaštela i 2 sakralne lokacije.

EUROKONZALTING, 19.02.2018.

Novosti iz EU fondova



Za sve novosti iz EU fondova ostavite svoj kontakt e-mail ovdje. Šaljemo isključivo važne novosti!

captcha 

Facebook

Kontakt podaci

  • Adresa :
    Mletačka 6, 52100 Pula
  • Tel : (+385) 52 544 825
  • Fax : (+385) 52 352 288
  • Email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website : www.eurokonzalting.com

Kontakt